tisdag, augusti 26, 2008

Jag var i Göteborg och förälskade mig i Blank i helgen. Dessutom gav Henrik mig goda nyheter, och Hampus blev glad jag ringde och berättade att jag kommer att ge honom något mycket fint i födelsedagspresent.

tisdag, augusti 05, 2008

I söndags kväll gick jag, Hampus och Tommy på bio, och innan dess talade vi om vilka filmgenrer vi tycker om. Jag har alltid älskat gamla filmer, vilket Hampus tidigare uppfattat som något som jag hellre talade om, än menade. Han kunde riktigt se mig sitta prydligt inlidad i en filt i änden av soffan, med noggrannt målade naglar och en kopp te inom armlängds räckhåll, sa han. Sanningen är den att gamla, gärna svartvita, filmer ger mig så mycket mer. De berättar en historia, och en historia som är så annorlunda gentemot dagens filmer. Jag förespråkar framför allt de romantiska kärlekshistorierna. Diane Keaton och Woody Allen. Audrey Hepburn och George Peppard. Faye Dunaway och Warren Beatty. Ingrid Bergman och Humphrey Bogart. Jean Seberg och Jean-Paul Belmondo.
Och, naturligtvis, filmhistoriens två underbaraste par; James Dean och Nathalie Wood i Rebel Without a Cause, och Meg Ryan och Billy Crystal i When Harry Met Sally. 1. Rebel Without a Cause
2. When Harry Met Sally
3. Annie Hall
4. Breakfast at Tiffany's
5. Bonnie and Clyde
6. Casablanca
7. Breathless (À Bout de Souffle)